IP TV

Wij leveren ook een totaaloplossing voor televisie in de Hospitality markt op basis van een IP netwerk. Deze totaaloplossing bestaat uit de volgende componenten:

Alle gangbare bronnen van TV-signaal zijn mogelijk, bijvoorbeeld satellietontvangst (DVB-S en DVB-S2) en kabelprovider (DVB-C), maar ook de nieuwste ontwikkeling, nl. digitale TV rechtstreeks over glasvezel vanuit de provider.

Verder behoort het toevoegen van een in-house informatiekanaal tot de mogelijkheden. Levering en installatie van een satelliet ontvangst systeem zelf behoort uiteraard ook tot het totaalpakket.

Het TV-signaal wordt aangeboden aan onze multifunctionele IP-streamer die ervoor zorgt dat alle gewenste kanalen worden omgezet naar voor IP-netwerk geschikte datastromen. Deze datastromen worden vervolgens door het gebouw getransporteerd via een core-switch en edge-switches, gebruik makend van het CAT5E of CAT6 bekabelingssysteem. IP-TV vereist switches met ondersteuning van een aantal specifieke protocollen (o.a. IP Multicast en IGMP snooping). Onze switches beschikken allemaal over een voor IP-TV geoptimaliseerde configuratie.

Uiteindelijk worden de datastromen afgeleverd bij de TV. Dit kan een IP (ready) TV zijn die de data rechtstreeks kan verwerken of een standaard (hotel) TV waar een settopbox bij geplaatst wordt voor de conversie van IP naar de HDMI-aansluiting van de TV.

Via een server in het netwerk die voorzien is van management software worden de TV`s of settopboxen centraal beheerd, waarmee centraal booschappen naar de TV`s kunnen worden verzonden, infopagina`s opgemaakt en ook het kanalenplan op afstand kan worden gewijzigd.